Суббота, 18.05.2024, 17:48

+38 067 502 55 17
+38 050 441 22 11
e-mail: vspir@i.ua

Главная
· RSS
Меню сайта




Календарь
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Главная » 2009 » Май » 18 » Пресс-реліз мітингу протесту працівників грального бізнесу
Пресс-реліз мітингу протесту працівників грального бізнесу
13:50
18 травня 2009 року о 09.00 під стінами Секретаріату Президента на вул. Банковій розпочнеться мітинг протесту працівників гральної індустрії України.
Тисячі осіб з усієї України протестуватимуть проти миттєвої та повної заборони грального бізнесу, що позбавить їх робочик місць та стабільної заробітної плати, а бюджет країни - істотних надходжень.
Мітинг буде продовженням акції, що проходила 12 травня 2009 року перед будівлями Верховної Ради і Кабінету міністрів, коли близько п'яти тисяч осіб з усіеєї України виступили проти поспішної заборони грального бізнесу.
Працівники грального бізнесу обурені, що нещодавні трагічні події в Дніпропетровську спричинили політичні спекуляції, в результаті яких без роботи можуть залишитися 200 тис. зайнятих в галузі осіб. Вибух в одному із залів ігрових автоматів став причиною масовик перевірок і закриття всік гральник закладів, не дивлячись на наявність дозвільних документів і дотримання ними правил пожежної безпеки.
Трагічна подія потягла за собою ряд поспішник і протизаконних дій з боку уряду і силових структур. Не розібравшись до кінця в ситуації і не з'ясувавши офіційних причин трагедії, український уряд того ж дня видав Розпорядження  номер 494-p, в якому доручив більшості правоохоронних і контролюючих органів фактично знищити гральний бізнес.
Так, починаючи з 8 травня, в областях України почалися масові перевірки гральних закладів з боку всік контролюючих органів. Метою цих перевірок є тільки одне - за будь-яку ціну, не дивлячись на наявність дозвільних документів, припинити діяльність гральних закладів.
Звернувшись 12 травня до народних депутатів, ми просили зупинити анархію і політичну спекуляцію навколо грального бізнесу, викликану трагічними подіями в Дніпропетровську, не допускати беззаконня, не позбавляти величезну кількість громадян України роботи, особливо у важкий нинішній кризовий час. Народних обранців запевнили, що якщо Верховна Рада нарешті прийме закон про гральний бізнес, який вона не може прийняти вже 18 років, працівники гральної індустрії, безумовно, виконають всі вимоги, що будуть в ньому, проте для всіх дій необхідний розумний термін, інакше відразу в країні на 1 % зросте безробіття і втрати понесуть бюджети міст і країни в цілому.
Однак, не зважаючи на мітингувальників, 14 травня 2009 року Верховна Рада України протягом 30 хвилин, одним махом, на хвилі суто популіських закликів, приймае одразу в двох читаннях та в цілому законопроект про повну та миттеву заборону всього грального бізнесу. Замість кропіткого регулювання, депутати вирішили ліквідувати проблему, викинувши водночас 200 тис. людей на вулиці, зробивши банкротами десятки підприемств.
Всупереч експертним висновкам Закон був прийнятий без врахування його економічних та соціальних наслідків:
- менеджери та маркери, прибиральниці та програмісти, техніки та секретарі, вантажники та бухгалтера, 200 тис. осіб в одну хвилину були позбавлені легальних робочих місць;
- для багатьох з них дохід від роботи в підприемстві грального бізнесу був єдиним у сім'ї, а знайти роботу в умовах кризи такій кількості людей неможливо;
- сотні підприемств, задіяних у галузях реклами, нерухомості, будівництва, маркетинговик послуг та багатьок інших, були позбавлені замовлень та гарантованих прибутків.
Сьогодні зупинити беззаконня може лише Гарант Конституції Президент України Віктор Ющенко, наклавши вето на Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні». Лише в його силах повернути роботу сотням тисяч громадян України.
Ми, виступаючи за посилення законодавчої бази, що регулює гральний бізнес, в той же час, вважаємо, що процес цей мае бути продуманим і зваженим, з урахуванням досвіду інших держав. Метою наших протестів є не спекулятивні міркування на тему соціальної користі грального бізнесу. Перш за все, ми робимо акцент на тому, що в даний час порушуються наші права.
Ми займаємося законним видом підприемницької діяльності, справно платимо податки, зокрема, тільки в 2008 році бюджет України отримав близько 500 млн. грн. прямої платні за патенти і ще, стільки ж, від решти податків, ремонтуються приміщення і прилеглі території, розвиваються ринок туризму і реклами.
Важливо також, що в Україні в гральному бізнесі зайнято більше 200 тис. осіб. За кожним з них стоять сім ї, діти. Неможливо в один день зупинити працюючі підприемства, звільнити масу людей, не виплативши їм встановлених компенсацій, припинити виконувати зобов'язання за договорами оренди і податками.

Заместитель Председателя Совета
Макиевский И. А.
Просмотров: 808 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Наш опрос
Нужно ли объединяться игорным компаниям?
Всего ответов: 152


Архив
Статистика
Создать бесплатный сайт с uCoz