Воскресенье, 05.05.2024, 04:16

+38 067 502 55 17
+38 050 441 22 11
e-mail: vspir@i.ua

Главная
· RSS
Меню сайта




Календарь
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Главная » 2009 » Июнь » 4 » Національна тристороння соціально-економічна рада при президентові України
Національна тристороння соціально-економічна рада при президентові України
15:18
Уважаемые коллеги!

      Всеукраинское объединение организаций работодателей ВСПИР информирует Вас о важном событии, которое направлено на положительный выход из кризисной ситуации  в игровом бизнесе.
      3 июня 2009г. по непосредственном участии ВСПИР Национальный трехсторонний социально-экономический совет при Президенте Украины, пользуясь законными возможностями в рамках своей компетенции, обратился к Президенту Украины с письмом,  в котором выразил свое отношение к принятому Закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» и проблемам, появившимися с его принятием. Совет обратился с просьбой к Президенту наложить вето на этот Закон и отправить его на доработку в Верховную Раду.
      Мы считаем поддержку Национального трехстороннего социально-экономического совета при Президенте Украины - нашим общим достижением. Это первый институт власти, который встал на сторону государственности и законности в отношении ситуации по игорному бизнесу. Мы рассматриваем такую поддержку как весомый вклад в положительное решение вопроса по цивилизованному выходу из сложившейся ситуации.
 


С уважением,
Заместитель председателя совета

Всеукраинского объединения работодателей (ВСПИР)
 
 
    
Игорь МАКИЕВСКИЙ






Шановный Вікторе Андрійовичу!

15 травня 2009 року Верховна Рада України прийняла "Закон про заборону грального бізнесу в Україні", яким з моменту опублікування забороняється діяльність галузі економіки з понад 200 тисяч найманих працівників.
Вважаемо, що процес прийняття такого законопроекту Верховною Радою України був більше заполітизований, ніж мав економічне чи соціальне підrрунтя. Схожої думки Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України, яке своїм висновком вказало на недоцільність прийняття такоrо законопроекту та чітко наголосило на його відхиленні.
Сторона роботодавців занепокоєна ситуаціею в країні, коли уряд може своїм розпоряцженням призупинити діяльність цілої галузі, а Верховна Рада може прийняти безпрецедентний закон, який забороняє діяльність цілої галузі, при тому, що така діяльність підлягала ліцензуванню.
Занепокоення полягае в тому, що заради політичних амбіцій, політичні сили, можуть звернути евої політичні смаки на будь-яку іншу галузь, при цьому зовсім не задумуючись над наслідками своїх рішень.
Закон прийнятий Верховною Радою носить характер «ГАСЛА» та не вирішує жодного питання пов'язаного з економічними чи соціальними наслідками, до яких призведе це «гасло». Вирішуючи питання, щодо діяльності галузі, Верховна Рада повинна була зобов'язати уряд компенсувати збитки, що виникнуть в наслідок недодержання державою гарантій, які вона надала у вигляді ліцензій та отримала за них гроші до державного та місцевого бюджетів, а також зобов'язати уряд розробити програму соціального захисту найманих працівників, зайнятих у цій галузі. Також це невиважене рішення, торкнулося іноземних інвесторів, де у посольствах країн, з яких надійшли інвестиції в гральний бізнес, не рекомендують інвесторам вкладати свої гроші в економіку України, як у нестабільну. Ніхто з голосуючих «ЗА» не подумав про масштабність проблем, які виникнуть в наслідок прийняття такого рішення.
Тому, просимо Вас скористуватися своїм конституційним правом, накласти вето на цей законопроект та відправити його на доопрацювання до Верковної Ради цкраїни, де б його привели до норм права демократичної держави.
Також, просимо Вас зауважити, законодавчій та виконавчій владі звертати увагу у своїй роботі на правові норми, існуючі у нашій державі, насамперед конституційні та припинити «політичні маневри» з економікою України.
 
3 повагою,
Заступник Співголови Національної тристоронньої соціально-економічної ради










Просмотров: 1307 | Добавил: Admin | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Наш опрос
Нужно ли объединяться игорным компаниям?
Всего ответов: 152


Архив
Статистика
Создать бесплатный сайт с uCoz